lauantai 20. tammikuuta 2024

Päivittelyä päivittelyä

Pakkanen paukkuu ja ulkona on tuota valkoista möhnää jota lumeksi kutsutaan mutta moottoripyöräily se vaan pyörii mielessä. Ensi viikolla kelien lämmetessä vielä varmasti enemmän. Tulevaa ajokautta odotellessa pyöräytin tuonne Facebookiin uuden sivuston johon päivittelen asioita tuolla toisella kotimaisella eli englanniksi. Tuo Facebook sivusto tukee myös sellaisia nopeita tienpäällä tehtyjä päivityksiä helppoutensa vuoksi. Ota ihmeessä tuokin seurantaan.

Pyörän huoltokin etenee, hitaasti mutta varmasti. Tarvikkeita ja osia on tilailtu ja näyttäisi että aika pienellä tuosta pääsee. Rattaat ja ketjut lienevät kallein investointi mutta nuo nyt ovatkin kulutusosia. Muutoin näyttäisi riittävän nesteiden vaihto ja jarrujen syynäys. Jarrut kun eivät viime kesänä olleet ihan mieleiset niin katsotaan josko niitä saisi vähän paremmiksi.

Ensi kautta ajatellen mielessä pyörii myös KymiRingin kohtalo. Tuostahan ensin uutisoitiin että se on myyty, sitten sitä ei oltukaan myyty kunnes sille taas löytyi ostaja mutta ei sitten kuitenkaan. Ilmeisesti tuota nyt sitten tulevanakin kesänä pyörittää edelleen konkurssipesä. Tai ainakin toivottavasti pyörittää. Tuo rata on lähellä ja varsin hauska ajettava. Siellä olisi mukava ensi kesänäkin käydä päästelemässä höyryjä.

Tulevalle kesälle on tehty myös kalustohankintoja. Mukana kulkee noiden kahden vanhemman DJI Osmo Action 3:sen rinnalla uusi DJI Osmo Action 4 ja siihen liitettävä GPS-mokkula. Tuolla pitäisi saada videoihin mukaan paikka- ja nopeusdataa entistä helpommin. Viime kesänä testailin tuohon käyttöön pariakin äppiä mutta noiden äppien dataa oli vähän hankala synkata videoihin kun videot eivät sisältäneet tuota tarvittavaa dataa.

MP-messutkin ovat jo ihan nurkan takana, nuohan ne on perinteinen kevään merkki. Sieltä on myös luvassa pientä raporttia ja videon pätkää. Kenties noiden messujen jälkeen ja alkukaudesta tehdään myös joku pieni kypäräarvostelu ja ajovaruste-esittely. Uusi kypärä kun pitäisi ostaa ja mielessä pyörii joko HJC RPHA1 tai RPHA12. Katsotaan josko noista saisi hyvää messualennusta. Muutoinhan ajovarusteet ovat kuosissa. Ihan kolmen setin voimin. Varusteet löytyy joka tilanteeseen. Ehkä nurkissa pyörimistä varten voisi jotkut kevyemmät ajokengät vielä ostaa ettei joka kerta tarvitsisi noita ratasaappaita jalkaan kiskoa.

Vaan ei kai tässä taas tällä erää tämän ihmeempiä. Odotellaan kevättä ja ajokelejä ja pistetään laitteet ja varusteet kuntoon.

Kiitos ja anteeks,
Toni Kaskela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi