keskiviikko 14. helmikuuta 2024

KymiRing vuonna 2024

Hyvää ystävänpäivän ehtoota kaikille. Viime vuonna viimein konkurssiin ajautuneesta KymiRingistä ei vähään aikaan ole ollut mitään uutisia. Viimeisimpänä käänteenä oli viime syksyn uutinen jonka mukaan unkarilais-suomalainen troikka olisi ostanut radan mutta pian tuon uutisen julkaisun jälkeen KymiRingin pesänhoitaja ilmoitti ettei mitään kauppoja ole tehty. Kaupparekisteriin jäi kuitenkin kummittelemaan Finland Motorsport Circuit Holding Oy jonka osoitteena on nimenomaisesti KymiRing ja joka uutisoinnin mukaan olisi ostanut radan. Omituista ämpyilyä sanoisin. Tuon sysksyn episodin jälkeen on radan suhteen vallinnut täysi hiljaisuus.

Tänään ystävänpäivänä, 14.2. herran vuonna 2024, Helsingin Sanomat uutisoi että nyt rata on viimein oikeasti vaihtanut omistajaa. Radan ostanut yhtiö on tuo sama pääosin unkarilaisessa omistuksessa oleva yhtiö jonka jo syksyllä uutisoitiin ostaneen radan. Ja tottakai kun HS:sta on kyse, on tähän moottoriurheiluun liittyvään uutiseen ollut pakko vetää mukaan myös politiikka joten uutinen tietää kertoa että yhtiön taustalta löytyy Victor Orbanin lähipiiriin kuuluvia henkilöitä. Tuo politikointi tosin on mielestäni tässä yhteydessä täysin turhaa.

Nyt kun radalle on viimein saatu uusi omistaja, jää suomalainen moottoriurheilukansa ilman muuta odottamaan että mitä tapahtumia tuonne saadaan järjestettyä ja kuinka rata-alueen valmiiksisaattaminen nyt etenee. Tämän osalta kiistämätön fakta on se että MotoGP-osakilpailua tuonne ei tulla saamaan, sille ei enää yksinkertaisesti ole kilpailukalenterissa tilaa. MotoGP:n kalenteri on itseasiassa niinkin täynnä että vaikka nyt alkavalle kaudelle yksi kilpailu onkin jo peruuntunut, ei Dorna edes yrittänyt etsiä sille korvaajaa. Kuljettajilla ja tiimeillä on täysi työ selviytyä tulevan kauden ennätyksellisen täydestä kalenterista.

Toivotaan että tuo projekti nimeltä KymiRing nyt viimein saadaan kunnialla maaliin. Tuolla olisi potentiaalia olla valtava piristysruiske koko Etelä-Suomen talouselämälle. Aika näyttää mitkä ovat Finland Motorsport Circuit Holding Oy:n tavoitteet radan kehittämisen suhteen ja minkälaista tapahtumatarjontaa tuolla tullaan näkemään. Äärimmäisen mielenkiintoinen ja hauska rata tuo on joka tapauksessa ajaa ja uskoisin että tuolla pääsee tulevanakin suvena laillisesti motoristi päästelemään höyryjä.




Kiitos ja anteeks,
Toni Kaskela




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi